12.06.2016 09:44

Doelpuntenmaker Dier baalt van gelijkspel

Eric Dier viert uitbundig zijn doelpunt namens Engeland tegen Rusland op het EK in Frankrijk. (11-06-2016)

Eric Dier dacht Engeland naar de winst te hebben geschoten met zijn rake vrije trap. In de blessuretijd kwamen de Russen alsnog langszij. Volgens Dier had zijn team recht op meer dan een punt.

De middenvelder van Tottenham Hotspur schoot twintig minuten voor tijd met een fraaie vrije trap op voorsprong, maar in de 92ste minuut ging het alsnog mis voor de Engelsen. Dier baalde na afloop: "Maar dat heeft niet te maken met onze onervarenheid. We speelden goed, alleen verzuimden we de wedstrijd tot het laatste fluitsignaal te controleren", tekent Voetbal International op.

De vrije trap van Dier deed denken aan de doelpunten van landgenoot David Beckham. "Ik heb veel van zijn vrije trappen gezien. Als kind vond ik het al leuk veel te oefenen, maar bij Tottenham Hotspur hebben we al verschillende specialisten, zoals Christian Eriksen."

Voor de Engelsen staat donderdag alweer de wedstrijd tegen Wales op het programma. Dat land wist de eerste wedstrijd op EK wel in winst om te zetten (2-1 tegen Slowakije). "Dit moeten we snel achter ons laten", besluit Dier.