12.06.2016 12:11

Onbegrip over opmerkelijke keuze Hodgson

Roy Hodgson schreeuwt naar zijn pupillen. De Engelse ploeg bereidt zich voor tegen Australië op het naderende EK in Frankrijk. (27-05-2016)
Roy Hodgson schreeuwt naar zijn pupillen. De Engelse ploeg bereidt zich voor tegen Australië op het naderende EK in Frankrijk. (27-05-2016)

De Engelse bondscoach Roy Hodgson kan in eigen land op flink wat kritiek rekenen. Het nationale elftal kwam zaterdagavond niet verder dan een teleurstellend gelijkspel tegen Rusland (1-1).

Spits Harry Kane was zaterdagavond verantwoordelijk voor het nemen van de hoekschoppen, maar daar begrijpt oud-spits Alan Shearer helemaal niets van. "Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat hij de corners neemt?", vroeg Shearer zich af bij de BBC. "Het is bizar. Bizar. Hij heeft wat mij betreft gewoon het recht om tegen de bondscoach te zeggen dat hij maar iemand anders moet zoeken voor die corners. Hij moet gewoon zeggen dat hij de beste doelpuntenmaker is en één van de beste koppers. Iemand anders moet ze gaan nemen."

Kane nam dit seizoen bij Tottenham Hotspur zeven corners, maar kwam in EK-duel van zaterdagavond al tot zes. Liverpool-speler Adam Lallana werd door Kane zelfs weggestuurd toen hij een hoekschop wilde nemen. Er wordt dit EK veel verwacht van de talentvolle Engelse spits, maar tegen Rusland kwam dat er nog niet uit. Volgens de BBC had de aanvaller geen enkel balcontact in het strafschopgebied van de Russen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner