12.06.2016 15:13

FIFA: Rusland moet lessen trekken uit rellen

De wereldvoetbalbond, heeft in navolging van de UEFA, ook gereageerd op de incidenten voor, tijdens en na de wedstrijd tussen Engeland en Rusland. Volgens de FIFA moet de Russische organisatie van het wereldkampioenschap voetbal lessen trekken uit de rellen van zaterdag. Rusland organiseert het WK van 2018 en moet volgens de FIFA extra zorg dragen voor de veiligheid.

Daags na de rellen omtrent de wedstrijd Engeland Rusland roept de FIFA de Russen op om de grote evenementen zoals het Europees Kampioenschap in Frankrijk, maar ook de Olympische spelen in Rio de Janeiro goed te bestuderen. Dit alles om incidenten zoals de rellen van zaterdag te voorkomen tijdens het WK van 2018.

Russische fans drongen zaterdagavond tijdens de wedstrijd in Marseille in het Stade Vélodrome de nabijgelegen vakken binnnen, waar Engelse supporters zich bevonden. Het zorgde voor verschillende vechtpartijen op de tribune. De FIFA veroordeelt de ongeregeldheden. "Idiote relschoppers die niets met voetbal en echte fans te maken hebben", aldus de verklaring van de FIFA. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner