12.06.2016 16:41

Casillas denkt voorlopig nog niet aan stoppen

Iker Caillas (l.) en de eerste doelman van de Spaanse ploeg David de Gea (r.) training in aanloop van het Europees Kampioesschap. (06-06-2016)
Iker Caillas (l.) en de eerste doelman van de Spaanse ploeg David de Gea (r.) training in aanloop van het Europees Kampioesschap. (06-06-2016)

Iker Casillas denkt voorlopig nog niet aan stoppen. De inmiddels 35-jarige doelman van FC Porto is actief voor de Spaanse ploeg op het Europees Kampioenschap in Frankrijk. Casillas gaf aan pas te stoppen wanneer zijn Italiaanse collega, Gianluigi Buffon, dat ook doet.

"Als Gianluigi stopt, dan stop ik ook", aldus Casillas in de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport. "Hij heeft onlangs een nieuw contract getekend bij Juventus en daar ben ik blij mee. Dat betekent namelijk dat ik ook langer doorga." Casillas tekende afgelopen seizoen een contract voor twee jaar bij FC Porto. Daarvoor speelde de Spaanse goalie zijn wedstrijden bij Real Madrid.

Casillas is momenteel de reservedoelman van de Spaanse equipe op het EK. Hij moet David de Gea, de doelman van Manchester United, voor zich dulden. Wel is Casillas de eerste aanvoerder van het team. Buffon is de eerste doelman van de Italianen. De 38-jarige Italiaanse doelman gaat nog zeker twee jaar door. Hij verlengde onlangs zijn contract bij Juventus tot media 2017. "Als we allebei stoppen, gaan we een leuke wedstrijd regelen tussen de vrienden van hem en die van mij", aldus Casillas.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner