13.06.2016 20:59

Doelpuntenmaker Hoolahan blij met remise

Wes Hoolahan (m.) heeft Ierland zojuist met een harde knal op een 1-0 voorsprong geschoten tegen Zweden tijdens het EK. Glenn Whelan (l.) en Robbie Brady (r.) vieren het feestje met de doelpuntenmaker mee. (13-06-2016)

Ierland was tegen Zweden nagenoeg de hele wedstrijd de betere ploeg, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Wes Hoolahan scoorde namens de Ieren en was niet ontevreden over de remise tegen de Zweden.

"Uiteindelijk is dit een mooi punt, we kunnen heel erg trots zijn. We richten ons nu op de volgende wedstrijd tegen België", meende Hoolahan in gesprek met BBC. Hoolahan trof doel, maar werd geen matchwinner omdat ploeggenoot Ciaran Clark een voorzet van Zlatan Ibrahimović in eigen goal werkte.

"We kunnen hiermee verder. Het is al een prestatie op zich dat we hier staan", bleef de speler van Norwich City optimistisch. Het had echter mooier kunnen eindigen voor de Ierse ploeg. "Natuurlijk hadden we pech. We kregen veel kansen. In de eerste helft speelden we heel erg goed en we trokken dat niveau in de eerste fase van de tweede helft door."