14.06.2016 14:16

Voorwaardelijke schorsing voor Rusland op EK

De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond heeft Rusland een boete van honderdvijftigduizend euro gegeven en een voorwaardelijke diskwalificatie van het EK opgelegd. De Russische bond krijgt die straf naar aanleiding van de rellen na het duel tussen Engeland en Rusland.

Afgelopen weekend misdroegen de Russische fans zich in Marseille. In het Stade Vélodrome werd tijdens de wedstrijd vuurwerk afgestoken. Ook werden Engelse fans door de Russen belaagd en vertoonden ze racistisch gedrag. De eerste wedstrijd op het EK in Frankrijk speelden de Russen met 1-1 gelijk, in de slotfase werd de gelijkmaker door Vasiliy Berezutskiy binnen gekopt.

De voorwaardelijke diskwalificatie van Rusland geldt voor de rest van het EK. Als Russen zich nogmaals misdragen in een stadion wordt hun land uit het EK gezet. Rusland heeft de voorwaardelijke straf inmiddels geaccepteerd. Het land neemt het in Frankrijk nog op tegen Slowakije en Wales. Winst op één van die landen is mogelijk genoeg voor de volgende ronde, aangezien de beste nummers drie ook naar de achtste finales gaan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner