15.06.2016 07:42

Ronaldo: "We maken ons nog geen zorgen"

Cristiano Ronaldo kwam dinsdag in het EK-duel met IJsland op gelijke hoogte met Luis Figo als het om aantal gespeelde interlands (127) gaat. Maar de vedette van de Portugese ploeg was allesbehalve opgewekt na het duel waarin zijn ploeg niet verder kwam dan een 1-1-gelijkspel.

"Dit is een beetje frustrerend", zei Ronaldo in de mixed zone. "IJsland had geen enkele intentie om te voetballen. Maar we maken ons nog geen zorgen. Dit is pas het begin van het toernooi." Nani had de dominerende Portugezen in de 31e minuut op voorsprong gezet, maar kort na rust maakte Birkir Bjarnason gelijk. Portugal kreeg genoeg kansen, maar ook kersvers mederecordhouder Ronaldo kon een gelijkspel niet voorkomen.

"IJsland probeerde verder niets. Het was verdedigen, verdedigen en nog eens verdedigen en dan af een toe een counter. Ze hebben geluk gehad", mopperde Ronaldo. "We hadden gewoon moeten winnen, maar het is geen ramp. Die IJslanders vierden dit gelijkspel alsof ze het EK hadden gewonnen. Dat vind ik geen instelling. Ze gaan niet ver komen."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner