15.06.2016 14:19

Kozák wijzigt Slowaakse team op drie plaatsen

Slowakije viert de gelijkmaker van Ondrej Duda (#8) tijdens het EK-duel met Wales (11-06-2016).
Slowakije viert de gelijkmaker van Ondrej Duda (#8) tijdens het EK-duel met Wales (11-06-2016).

Slowakije trapt woensdagmiddag de tweede speelronde van de EK-groepsfase af met een wedstrijd tegen Rusland. Ján Kozák heeft niet stilgezeten in de vorming van zijn basiself; hij start met liefst drie nieuwe namen.

De Russen hadden weinig reden tot wijzigen. Tegen Engeland behaalde de ploeg van bondscoach Leonid Slutskiy een mooi resultaat dankzij een late gelijkmaker van Vasiliy Berezutskiy. Hij vormt, net als in het eerste duel, het centrale duo met Sergey Ignashevich. Artem Dzyuba behoudt zijn plek in de spits, met achter hem het trio Aleksandr Kokorin, Oleg Shatov en Fedor Smolov. Zij zullen vandaag geen genoegen nemen met minder dan een zege.

Kozák heeft de verleiding om wijzigingen door te voeren niet weerstaan. Na het teleurstellende verlies tegen Wales in de eerste wedstrijd moet er wat gebeuren bij de Slowaken, iets waar de bondscoach gehoor aan heeft gegeven. Ondrej Duda, die als invaller verantwoordelijk was voor het enige doelpunt van de Slowaken tot nog toe, begint in de spits ten koste van Michal Ďuriš. Ook Patrik Hrošovský heeft zijn plekje niet kunnen behouden. Op het middenveld begint Viktor Pečovský. Linksback Dušan Švento mag zijn kunsten eveneens niet van de aftrap etaleren. Tomáš Hubočan, die al sinds 2008 in Rusland speelt, mag zijn aldaar opgedane kennis toepassen in een poging het Slowaakse EK te redden. De andere acht spelers hebben hun basisplaats wel kunnen behouden.

Het duel is vanaf 15.00 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner