15.06.2016 16:03

Vermaelen op zijn hoede: "We kennen Ierland"

Thomas Vermaelen (r.) verliest een luchtduel van Graziano Pellè (l.) tijdens het EK-duel België - Italië (13-06-2016).
Thomas Vermaelen (r.) verliest een luchtduel van Graziano Pellè (l.) tijdens het EK-duel België - Italië (13-06-2016).

Thomas Vermaelen is op zijn hoede voor Ierland. België verloor onlangs met 2-0 van Italië, maar de verdediger van FC Barcelona is van mening dat België sterk genoeg is om Ierland te verslaan.

"We kennen Ierland en we respecteren ze", aldus Vermaelen tegenover Voetbal International. "Het is een team met karakter, fysiek sterk met spelers uit de Premier League, alleen komen veel van onze jongens ook daarvandaan. Ik denk dat wij genoeg kwaliteit hebben om ze te verslaan."

Vermaelen denkt dat België na één wedstrijd niet afgeschreven mag worden. "Een wedstrijd is een momentopname, we moeten nog analyseren waar en hoe het fout ging, want ik blijf zeggen dat we een ploeg hebben die nog steeds goed genoeg is Italië te verslaan. En ook Ierland en Zweden. Nog niet zo lang geleden zei iedereen dat deze ploeg anders was dan vroeger, dat we juist wel veel communiceren. En nu ineens zijn we timide? Geloof me, dat zijn we niet. Er zit genoeg vechtlust in het elftal, tijdens de rust van het duel met de Italianen is er genoeg gesproken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner