16.06.2016 09:30

Race tegen de klok voor jongste speler op EK

Onnodig puntenverlies tegen Rusland (1-1) heeft ervoor gezorgd dat Engeland donderdagavond hoe dan ook moet winnen van Wales. Een speler die vanavond wellicht zijn debuut op het Europees Kampioenschap gaat maken, is Marcus Rashford. Een basisplaats is niet ondenkbaar, gezien het vertoonde spel van Raheem Sterling tegen Rusland in de Engelse media onder een vergrootglas heeft gelegen.

Maakt de spits van Manchester United zijn debuut voor The Three Lions, dan is hij daarmee meteen de jongste speler ooit voor het nationale elftal op een EK-eindronde. Dat record staat nu nog op naam van Wayne Rooney. Hij debuteerde op een leeftijd van 18 jaar en 232 dagen voor Engeland tegen Frankrijk op het EK 2004.

Als Rashford donderdag zijn minuten krijgt van bondscoach Roy Hodgson, dan is hij 18 jaar en 228 dagen oud. Saillant detail: exact vier dagen later spelen de Engelsen hun laatste groepswedstrijd. Dan wordt er om 21.00 uur afgetrapt tegen Slowakije. Op die dag is ook Rashford exact 18 jaar en 232 dagen oud.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner