16.06.2016 16:24

Turan had op meer krediet gerekend

Arda Turan had op meer krediet gerekend. De sterspeler van het Turkse elftal maakte weinig indruk tegen Kroatië en zijn slechte optreden kwam hem op een bak van kritiek te staan. En dat kan Turan niet begrijpen.

"Persoonlijk speelde ik slecht en was ik niet effectief. Hoe dan ook, dat kan gebeuren in het leven", laat hij weten op UEFA.com. De Turken verloren de eerste groepswedstrijd met 1-0 van de Kroaten. "Ik heb er moeite mee hoe mensen daar soms op reageerden. Ik heb het Turkse shirt meer dan negentig keer gedragen. Ik heb een paar keer slecht gespeeld, maar die keren kun je op de vingers van een hand tellen."

Turan is de vedette van het jonge Turkse elftal. Er wordt daarom veel gevraagd van de 29-jarige middenvelder van Barcelona. "We hebben niet veel spelers die al op dit niveau hebben gespeeld. Ik hoop dat de zenuwen ons in de volgende wedstrijd geen parten spelen. Ik vertrouw op mijn teamgenoten. Om ons te kwalificeren hebben ze ook al geweldige dingen laten zien."

"Deze dingen gebeuren op een toernooi. Het belangrijkste is om ons te herpakken en door te gaan", vertelt Turan, die wil dat de focus op Spanje gaat. "Spanje is favoriet. We zullen tot het uiterste gaan om een punt proberen te pakken. En als ons dat lukt, dan zijn onze kansen om naar de volgende ronde te gaan erg groot."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner