16.06.2016 19:05

Srna staat voor emotioneel duel met Kroatië

Darijo Srna staat weer op het trainingsveld bij Kroatië nadat hij in zijn eigen land zijn vader heeft begraven. (15-06-2016)
Darijo Srna staat weer op het trainingsveld bij Kroatië nadat hij in zijn eigen land zijn vader heeft begraven. (15-06-2016)

Voor aanvoerder Darijo Srna zal het EK-duel van Kroatië met Tsjechië een speciale lading hebben. De rechtsback vloog afgelopen week naar zijn thuisstad om zijn vader te begraven. Die overleed na een lange strijd tegen kanker rondom de 1-0 zege van Kroatië op Turkije.

Desondanks is Srna na de begrafenis terug naar Frankrijk gevlogen om zich weer bij de rest van de selectie te voegen. Voor de 34-jarige speler van Shakhtar Donetsk wordt de ontmoeting met Tsjechië door het overlijden van zijn vader bijzonder. "Het zal een emotioneel moment worden voor mij en mijn familie om weer voor de nationale ploeg te spelen."

"Ik ben echt klaar om de ploeg te helpen en ik heb vertrouwen in mezelf", liet Srna weten vanaf het complex waar Kroatië traint. "Gedurende zijn hele leven wilde mijn vader dat ik voor de nationale ploeg speelde. Ze hebben me verteld dat het zijn laatste wens was dat ik met Kroatië zou winnen op het EK." Dat gebeurde door de overwinning op Turkije.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner