17.06.2016 21:05

Bilić geeft uitleg over vuurwerkincident op EK

In de slotfase van de EK-wedstrijd Tsjechië - Kroatië werd plots uit het vak van de Kroatische fans vuurwerk op het veld gegooid. Slaven Bilić, Kroaat en trainer van West Ham United, denkt te weten waarom dat gebeurde.

"Het is erg triest dat we het hier over moeten hebben", vertelt de Bilić in gesprek met ITV. "We hebben te maken met een probleem, dat zeven à acht jaar geleden is begonnen. Er zijn veel Kroatische fans die iets tegen de Kroatische voetbalbond hebben. Dat heeft al veel boetes opgeleverd. We hebben ook wedstrijden achter gesloten deuren gespeeld. Het is ongelooflijk wat deze fans doen."

Er werd ook gevochten op de tribunes. "Het was een rel tussen de fans zelf. Te zien was dat een groot deel van de supporters hun (de vuurwerkgooiers, red.) vertelden het niet te doen. Maar ze zijn bezig aan een of andere missie. Het is waarschijnlijk niet het laatste wat ze zullen doen. Ze denken dat de Kroatische voetbalbond zich alleen op Zagreb richt. Het is een conflict tussen het noorden en het zuiden."

De bondscoach van de Kroaten, Ante Čačić, was woedend. "Dit zijn geen fans, maar terroristen. Dit is een terroristische daad. Deze mensen zitten nu waarschijnlijk te genieten, maar wij schamen ons. Het is al eerder gebeurd, dit is niet nieuw. Ik ben trots op mijn spelers, want we hebben geprobeerd om te winnen en mijn spelers zullen blijven vechten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner