17.06.2016 23:32

Zorgen om geblesseerde Modrić en Rosický

Luka Modrić en Tomáš Rosický komen tijdens de laatste speelronde in de groepsfase van het EK mogelijk niet in actie. De spelmakers van respectievelijk Kroatië en Tsjechië raakten vrijdag beiden geblesseerd in het onderlinge duel (2-2). Modrić moest na een uur naar de kant vanwege een spierblessure, Rosicky greep in de slotfase tijdens een sprint plotseling naar de achterkant van zijn bovenbeen.

"Het voelt niet goed, ik vrees dat het EK voor mij voorbij is", zei de 35-jarige Tsjech, die met een prachtige voorzet de 2-1 van Milan Škoda voorbereidde. Modrić verliet het veld op het moment dat Kroatië met 2-0 voor stond. De spelmaker van Real Madrid, die in de openingswedstrijd tegen Turkije (1-0) het enige doelpunt voor zijn rekening nam, wilde geen risico nemen met een opspelende spierblessure. Achter de naam van Modrić staat een vraagteken voor de laatste groepswedstrijd, dinsdag tegen Spanje.

Voor de Hongaarse verdediger Attila Fiola zit de groepsfase van het EK er op. Fiola moet vanwege een blessure de groepsduels met IJsland (zaterdag) en Portugal (woensdag) overslaan.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner