18.06.2016 10:24

Turkse media kraken spel van nationale ploeg

In Turkije is men allesbehalve blij met de prestaties van het land op het Europees Kampioenschap. Na de kleine nederlaag tegen Kroatië gingen de Turken in de tweede groepswedstrijd kansloos onderuit tegen regerend kampioen Spanje. De media in Turkije halen uit naar de ploeg en Arda Turan, die tijdens de wedstrijd ook al mikpunt van diverse fluitconcerten was.

De smaakmaker van Turkije werd uitgefloten door de Turkse fans, waarop de Spaanse fans hem een hart onder de riem staken. Desalniettemin openen de kranten furieus. A Haber geeft het woord aan Umit Karan, oud-speler van onder andere Galatasaray, waar hij vier jaar samenspeelde met Turan. "In de media rept mijn oude ploeggenoot steeds over de geest van het Turkse nationale elftal en het tonen van veel inzet, maar daar zag ik bijzonder weinig van terug tegen Spanje. Ik schaam me voor wat hij, en heel Turkije, in de eerste helft liet zien."

Turkije ging uiteindelijk met 3-0 onderuit tegen Spanje en heeft nog maar een zeer kleine kans om door te gaan op het EK. Milliyet is duidelijk in de visie. "Spanje speelde gewoon kat en muis met ons en dat is Turkije onwaardig. Geen moment leek het erop alsof we kans hadden op de overwinning. Het Turkse nationale team had het moreel niet en dat was schrijnend om te zien. We hoopten dat de Turken een stuk beter voor de dag zouden komen dan in de wedstrijd tegen Kroatië, die bedroevend slecht was van Turkse kant, maar dat bleek gewoonweg niet mogelijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner