18.06.2016 14:19

Ferreira-Carrasco vervangt Fellaini in basis

De Belgische bondscoach Marc Wilmots heeft zijn elftal voor de wedstrijd tegen Ierland flink gewijzigd ten opzichte van het verloren duel met Italië. Yannick Ferreira-Carrasco krijgt de voorkeur boven Marouane Fellaini van de keuzeheer.

Zeer waarschijnlijk zal Eden Hazard als centrale aanvallende middenvelder fungeren en spelen Ferreira-Carrasco en Kevin De Bruyne vanaf de vleugels. Aanvankelijk zou Wilmots laatstgenoemde speler op de bank zetten, daar de speler van Manchester City, mede door een licht kwetsuur, hevig teleurstelde.

Laurent Ciman, die momenteel voetbalt in Montreal, speelde maandagavond als back in het Belgische team, maar voldeed niet helemaal. Zijn plaats wordt vanmiddag overgenomen door Thomas Meunier, die onder contract staat bij Club Brugge. Op het middenveld heeft de oud AZ-speler Mousa Dembélé ten koste van Radja Nainggolan een basisplaats.

Ierland neemt een verdedigendere stelling aan dat tegen Zweden. Waar tegen de Scandinavische ploeg aanvaller Jon Walters nog in de basis stond, staat op zaterdagmiddag de verdedigende middenvelder Stephen Ward aan de aftrap.

De wedstrijd is vanaf 15:00 uur hier LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner