18.06.2016 16:49

België loopt in tweede helft over Ierland heen

De eerste helft was het zaterdagmiddag wederom moeizaam, maar in de tweede helft sloeg België toe. De Rode Duivels liepen redelijk eenvoudig uit naar een 3-0 zege tegen Ierland en pakken daarmee de tweede plek in poule E.

België wilde in Bordeaux de vieze smaak van de nederlaag tegen Italië wegspoelen, maar Ierland was geenszins van plan om daar aan mee te werken. De Ieren hadden een hecht verdedigend blok opgebouwd van twee linies van vier en een vooruitgeschoven middenvelder daarvoor. Spits Shane Long moest het doen met enkele lange ballen, maar kwam weinig in het spel voor.

België wist dit blok in de eerste helft niet te doorbreken. Het vertragende spel van de Ieren hielp daarin ook niet mee. België liet zich verleiden om mee te gaan in dit lage tempo, waardoor de Ieren geen moment echt in de problemen kwamen achterin. De grote sterren, Eden Hazard en Kevin de Bruyne, waren wederom nauwelijks in staat om hun kunsten te tonen. De Bruyne probeerde het zo nu en dan wel met scherpe steekballen, maar deze werden veelal niet op waarde geschat door zijn ploeggenoten.

Kort na de rust wist België de ruimte wel te vinden. De Rode Duivels hadden hier wel een Ierse vrije trap voor nodig. Daar kwam niets uit, maar in de omschakeling lag er ineens veel ruimte. De Bruyne benutte deze prima met een rush aan de rechterkant. Romelu Lukaku liep in het centrum prima mee en stond helemaal vrij. Op de rand van de zestien kreeg hij de bal, die bij met zijn linker onhoudbaar tegen de touwen aan schoot voor de 1-0.

Na een uur spelen verdubbelde België de voorsprong. Na langdurig en zorgvuldig rondspelen van de bal viel er aan de rechterkant ineens een gat. Yannick Ferreira-Carrasco had veel ruimte, legde de bal terug op Thomas Meunier en die slingerde de bal voor het doel. Axel Witsel reageerde daar het meest alert en kopte de bal van dichtbij binnen.

Twintig minuten voor tijd was het wederom een vlijmscherpe counter die aan de basis van een treffer lag. Ierland ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar verspeelde de bal op het moment dat er veel mensen voor de bal waren. Eden Hazard ging aan de rechterkant lopen met de bal en wederom liep Lukaku goed mee. Deze keer ontving hij de bal net voorbij de strafschopstip, vanaf waar hij wederom niet faalde.

In het laatste kwart van de wedstrijd geloofde België het verder wel en Ierland was niet meer bij machten om nog iets aan de achterstand te doen. Door deze 3-0 zege stijgt België naar de tweede plek in poule E. Met drie punten staat de ploeg nog wel drie punten achter Italë. Ierland deelt met Zweden de onderste plaats in de poule. Beide landen hebben slechts één punt, maar het doelsaldo van de Ieren is slechter dan die van de Zweden.

Door: Dennis Korpel

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner