18.06.2016 18:28

De Bruyne rustig: "We zijn nu dus halverwege"

Kevin De Bruyne was na afloop vooral erg opgelucht met de winstpartij tegen Ierland. Het zorgde bij de Belg ervoor dat de nare smaak van de eerste wedstrijd weg werd gespoeld, daar de Belgen toen met 2-0 onderuit gingen tegen de stugge Italianen.

"We hadden als team een reactie nodig tegenover iedereen die de wedstrijd tegen Italië heeft gezien. Iedereen was er klaar voor en we hebben deze zege echt verdiend", gaf de aanvallende middenvelder van Manchester City aan in gesprek met RTE. Toch wil De Bruyne nog niet te hard juichen.

"Na die eerste wedstrijd wisten we dat er twee hele grote duels zouden komen. We zijn nu dus halverwege, want tegen Zweden moeten we hetzelfde laten zien als vandaag", vervolgde de spelmaker. De creatieve middenvelder ging ook in op de geluiden omtrent de onvrede binnen de Belgische selectie.

"Je weet wel hoe dat gaat in de voetballerij. Als je een wedstrijd verliest, is er meteen kritiek. Maar je weet ook dat je nergens komt als je op het veld niks laat zien." Door de overwinning op Ierland is België gestegen naar de tweede plek in Groep E.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner