18.06.2016 18:59

Wilmots laat felle kritiek van zich afglijden

Met een overwinning op zak is het natuurlijk makkelijk praten, maar de Belgische bondscoach Marc Wilmots beweert dat de kritiek van de afgelopen dagen hem echt geen moment geraakt heeft. "Ik leef met kritiek, dat doet me niets", zei Wilmots zaterdag na de bevrijdende zege van de Rode Duivels op Ierland (3-0). "Ik ben 47 jaar en geniet van mijn werk. Het interesseert me niets als anderen negatief zijn."

Wilmots kreeg scherpe kritiek te verduren na de valse start op het EK tegen Italië (2-0-verlies). Hij zou zijn ploeg te behoudend laten spelen en de vele sterren niet optimaal laten renderen. Tegen Ierland zette Wilmots drie nieuwe spelers in de ploeg, maar de bekritiseerde spits Romelu Lukaku mocht wel blijven staan. Lukaku beschaamde het vertrouwen niet en maakte in Bordeaux twee doelpunten. Na zijn eerste treffer viel hij de dolblije Wilmots aan de zijlijn in de armen.

Kevin De Bruyne, onzichtbaar tegen Italië, herstelde zich ook tegen Ierland. "Ik heb op het veld geantwoord op de kritiek", zei de spelmaker. "Hopelijk zijn we nu los op dit EK."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner