18.06.2016 22:01

Deschamps gaat belangrijke spelers sparen

De Franse bondscoach Didier Deschamps gaat zijn elftal zondag in de laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland opnieuw wijzigen. Les Bleus zijn na overwinningen op Roemenië en Albanië, steeds behaald in de slotfase, al zeker van een plek in de achtste finales. Middenvelder N'Golo Kanté en spits Olivier Giroud worden met een gele kaart op zak uit voorzorg aan de kant gehouden en mogelijk krijgen Patrice Evra en Blaise Matuidi rust.

Paul Pogba en Antoine Griezmann kunnen zich opmaken voor een terugkeer in de basis. De twee beoogde sterren van het EK-gastland werden woensdag tegen Albanië zonder pardon op de bank gezet door Deschamps, na een tegenvallend optreden tegen Roemenië. Als invallers hadden Pogba en Griezmann, die de ban brak met de 1-0, wel een belangrijk aandeel in de winst.

Doelman Hugo Lloris draagt zondag in Lille voor de 54e keer de aanvoerdersband bij Les Bleus. Hij evenaart daarmee Deschamps, die ook 54 keer het veld opstapte als captain van Frankrijk. "Is dat zo? Misschien zet ik hem dan wel op de bank", grapte de bondscoach.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner