18.06.2016 23:43

Santos wil Portugese ellende snel vergeten

Wat Portugal zaterdag in Parijs ook probeerde, de ploeg van bondscoach Fernando Santos slaagde er niet in de uitblinkende Oostenrijkse doelman Robert Almer te passeren (0-0). Daardoor dreigt een vroegtijdig einde op het EK voor de ploeg van superster Cristiano Ronaldo, die grossierde in gemiste kansen. "Maar we kunnen niet blijven hangen in onze eigen ellende", zei Santos. "We spelen woensdag tegen Hongarije een finale, onze eerste van dit EK."

De Portugezen staan met twee punten op de derde plaats in groep F, achter Hongarije (vier) en IJsland (twee). Waarschijnlijk volstaat alleen een overwinning om door te gaan naar de achtste finales. "Laten we het niet teveel hebben over alle gemiste kansen", zei Santos. "De volgende wedstrijd is een finale voor ons, daar moeten we ons volledig op concentreren."

Volgens aanvaller Nani gelden er geen excuses meer voor Portugal. "We hebben opnieuw aangetoond dat we goed kunnen voetballen, wederom waren we superieur. Maar we kunnen ons niet blijven verschuilen achter de gemiste kansen. In de volgende wedstrijd moet het echt gebeuren."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner