19.06.2016 09:56

Lukaku: "Dan moet je ijskoud blijven"

Rode Duivel Romelu Lukaku juicht na een doelpunt tegen Ierland. De wedstrijd eindigt in 3-0. (18-06-2016)
Rode Duivel Romelu Lukaku juicht na een doelpunt tegen Ierland. De wedstrijd eindigt in 3-0. (18-06-2016)

Romelu Lukaku denkt dat België heeft geleerd van de nederlaag tegen Italië. Het elftal van Marc Wilmots won zaterdag eenvoudig van Ierland: "Die tegenslag heeft ons wakker geschud. We hebben nu laten zien wat we kunnen."

Lukaku was tweemaal trefzeker tegen Ierland en speelde uitstekend. "Dan moet je ijskoud blijven, zeker na mijn gemiste kans tegen Italië. Er zijn bepaalde zones in het veld waar ik perfect weet wat ik moet doen. Als die bal dan komt, weet ik dat hij zit", laat Lukaku weten aan Sporza.

Na de teleurstellende nederlaag tegen Italië belegde bondscoach Wilmots een teammeeting. Lukaku denkt dat die bijeenkomst belangrijk is geweest voor de zege op Ierland. "Daar heeft iedereen zijn gevoelens uitgedrukt. Het individu telt niet. Het belangrijkste is dat de ploeg wint", stelt de spits.

Lukaku kreeg na de verloren openingswedstrijd behoorlijke kritiek, maar heeft zich daar weinig van aangetrokken. Na zijn eerste doelpunt belandde hij in tranen in de armen van zijn jongere broer Jordan. "Ik droeg die goal op aan mijn moeder en aan mijn ploeggenoten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner