19.06.2016 11:52

Wilmots opgelucht na grote zege op Ierland

Romelu Lukaku springt in de armen van bondscoach Marc Wilmots na zijn eerste doelpunt tegen Ierland. (18-06-2016)
Romelu Lukaku springt in de armen van bondscoach Marc Wilmots na zijn eerste doelpunt tegen Ierland. (18-06-2016)

De Belgische bondscoach Marc Wilmots was zeer tevreden met de 3-0 zege op Ierland. De Rode Duivels herstelden zich daarmee van de teleurstellend verlopen wedstrijd tegen Italië.

Wilmots was vooral blij dat zijn spelers die nederlaag van zich af hadden geschud. "Ik heb vandaag een reactie gezien bij mijn spelers. Het kan niet altijd feest zijn, maar de spelers geven wel alles", aldus Wilmots tegenover Sporza. "De eerste ronde overleven is altijd het moeilijkste. We kijken nu vooruit naar de wedstrijd tegen Zweden. Die moeten we proberen te winnen. We moeten de achtste finales halen."

Voor rust wisten de Belgen het veldoverwicht niet om te zetten in een voorsprong, maar zorgen maakte Wilmots zich niet. "Tijdens de rust had ik gezegd om rustig te blijven en geduld te hebben. We wisten dat we zeker nog kansen zouden krijgen en dat de Ieren zouden kraken. Na de snelle goal werd het makkelijker voor ons en dan volgde het tweede doelpunt ook snel."

Romelu Lukaku was met twee treffers de grote man aan de zijde van de Belgen. De spits sprong na zijn eerste doelpunt in de armen van Wilmots. De aanvaller kreeg na het duel tegen Italië veel kritiek, maar dat was voor de bondscoach geen reden om hem te passeren: "Een aanvaller moet vertrouwen krijgen. Als ik hem op de bank gezet had, was zijn toernooi afgelopen. Dat wilde ik niet."

België staat nu op een tweede plaats in groep E en heeft twee punten voorsprong op Ierland en Zweden. Italië is met zes punten al verzekerd van de groepswinst. Woensdag nemen de Rode Duivels het nog op tegen het Zweden van Zlatan Ibrahimovic. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner