19.06.2016 17:04

Long voelt zich benadeeld na uitblijven penalty

Toby Alderweireld vecht een luchtduel uit met de spits van Ierland, Shane Long. (18-06-2016)
Toby Alderweireld vecht een luchtduel uit met de spits van Ierland, Shane Long. (18-06-2016)

Shane Long voelt zich benadeeld door de Turkse scheidsrechter Cüneyt Çakır tijdens het 3-0 verloren EK-duel met België. De aanvaller vond dat hij een strafschop had moeten krijgen, nadat Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen hem te stevig aanpakten.

"Ik kan nu niet zeggen wat ik eigenlijk wil zeggen, want dan kom ik in de problemen", vertelde de aanvaller van de Ierse ploeg tegenover 98 FM. "Het is gewoon heel teleurstellend. Op iedere andere plek op het veld krijg je na zo'n duel een vrije trap", ging de speler van Southampton verder.

Het eerste doelpunt van België viel niet lang daarna. "Dat zij kort daarna scoorden, maakt het nog moeilijker te accepteren. De scheidsrechter dacht blijkbaar dat ik een fopduik maakte. De beelden spreken voor zich." In Groep E staat Ierland na twee wedstrijden op slechts één punt. Dat is evenveel als Zweden, maar twee minder dan de Belgen. Italië is sowieso al groepswinnaar, met zes punten.

Aanstaande woensdag speelt Ierland de laatste wedstrijd tegen de Italianen. Doordat de ploeg van Antonio Conte al zeker is van groepswinst, lijkt Ierland tegen de reservespelers van de Italianen te spelen. Bij winst is de Ierse ploeg afhankelijk van het resultaat van België tegen Zweden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner