19.06.2016 20:21

Coleman: "Rollen zijn omgedraaid voor Wales"

Chris Coleman, bondscoach van Wales, kent een uitstekend EK met zijn land. Wales staat er goed voor in groep B en kan zich tegen Rusland verzekeren van een plekje in de achtste finales.

Wales heeft, met onder meer Gareth Bale en Aaron Ramsey, een gouden generatie. The Dragons doen voor het eerst in de geschiedenis mee aan het EK, maar doen het verrassend goed. "Dit elftal heeft het potentieel om door te gaan", aldus Coleman tegen de BBC.

Wales mag nu eindelijk meedoen met een groot toernooi in de zomer. Het lukte nog niet eerder om met een EK mee te doen, maar nu is alles anders voor Wales. "Vroeger speelden we in juni een oefenwedstrijd tegen Nederland, dat zich aan het voorbereiden was op een groot toernooi. Of we waren een sparringspartner voor een ander willekeurig land, maar die tijd is voorbij. Wij zijn er nu zelf bij op een EK."

Maandagavond valt de beslissing in groep B. Engeland neemt het dan op tegen Slowakije, terwijl Wales tegen Rusland zal spelen. Beide wedstrijden beginnen om 21.00 uur.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner