19.06.2016 20:42

Smolov heeft geen moeite met wangedrag Russen

Het EK kent een zwarte bladzijde met de supportersrellen in de Franse steden. Russische supporters spelen een hoofdrol bij het wangedrag, maar Fedor Smolov ziet zijn landgenoten niet als schuldige.

Smolov wil de Russische fans dan ook niet verantwoordelijk houden voor de ontstane rellen. "Er zijn meerdere video's die aantonen dat de Russische fans werden uitgedaagd door die van Engeland en Wales. Ik wil zelf gewoon dat de Russische supporters achter ons gaan staan."

Na de wedstrijd tussen Rusland en Engeland gingen de rellen verder in het stadion. Russische fans jaagden de Engelsen op. "Zoiets mag niet gebeuren in een stadion. Als ze met elkaar op de vuist willen, doen ze dat maar ergens anders. Maar niet in een stadion."

Smolov is speler van het Russische FK Krasnodar. De 26-jarige aanvaller was in zijn carrière een half jaar buiten Rusland actief, namelijk in Rotterdam. In 2010 stond Smolov een half jaar onder contract bij Feyenoord. In elf eredivisiewedstrijden kwam hij niet tot scoren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner