19.06.2016 22:24

Santos: "Ronaldo zal volgende penalty scoren"

Fernando Santos, bondscoach van Portugal, blijft vertrouwen houden in zijn aanvoerder Cristiano Ronaldo. De superster van Real Madrid was de gebeten hond na het missen van een strafschop tegen Oostenrijk.

Een volgende vrije trap of strafschop zal ook door Ronaldo worden genomen, ondanks zijn misser. "Als we een penalty krijgen, zal Ronaldo hem nemen en ook scoren. Cristiano wil ook altijd de vrije trappen nemen en is altijd degene geweest die ze neemt", aldus de bondscoach op de persconferentie.

Voor Ronaldo was zijn misser tegen Oostenrijk een negatief record. Santos maakt zich echter geen zorgen om zijn topschutter. "Hij is gewend om doelpunten te maken, is een winnaar en reageert altijd goed op de fouten die hij heeft gemaakt."

Portugal is dit EK de minst efficiënte ploeg. In twee wedstrijden scoorden de Portugezen één doelpunt, ondanks vijftig doelpogingen. "Soms krijg ik het idee dat we bang zijn om lelijk te voetballen. Maar als we efficiënter worden als we lelijk voetballen, dan moet dat maar. Ik ben zelf van nature lelijk en vind ik het ook niet erg om nog lelijker te zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner