20.06.2016 14:02

Vertonghen met vertrouwen richting Zweden

Jan Vertonghen heeft balbezit tijdens het EK-duel België - Ierland (18-06-2016).
Jan Vertonghen heeft balbezit tijdens het EK-duel België - Ierland (18-06-2016).

Jan Vertonghen heeft veel vertrouwen in zijn Belgische ploeggenoten in aanloop naar het EK-duel met Zweden. De Belgen hebben aan een punt genoeg om de volgende ronde te halen, maar gaat voor de overwinning.

"Ik denk dat we de kwaliteit hebben om heel ver te komen", aldus de verdediger tegenover De Telegraaf "Eén punt is genoeg om door te gaan, maar we gaan voor de zege. Na onze goede prestatie tegen Ierland hebben we veel vertrouwen voor de wedstrijd tegen Zweden", aldus Vertonghen, die weet dat Zweden tijdens het EK nog geen schot op doel heeft gelost. "Hopelijk gebeurt dat ook niet tegen ons. Als we verdedigen als tegen Ierland, dan heb ik goede hoop dat we weer de nul kunnen houden."

België begon het EK nog met een nederlaag tegen Italië (2-0). "Het was zeker een valse start. We wilden minstens een punt pakken tegen Italië om de groep goed te beginnen. We wisten dat we het op moesten pakken tegen Ierland en ik denk dat we het wel hebben bevestigd, zowel verdedigend als aanvallend. Ik was erg onder de indruk van onze twee Thomassen. Zowel Thomas Vermaelen als Thomas Meunier speelde een goede wedstrijd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner