20.06.2016 21:57

Wilmots neemt geen genoegen met gelijkspel

Tijdens de persconferentie van de Belgische ploeg maandagmiddag was bondscoach Marc Wilmots duidelijk over zijn plannen van woensdagavond. "We willen winnen, er is geen andere mogelijkheid bij mij."

België neemt het woensdagavond om 21.00 uur op tegen Zweden en wil zich koste wat het kost kwalificeren voor de volgende ronde van het Europees Kampioenschap in Frankrijk. Wilmots weet nog niet of hij kan beschikken over Moussa Dembélé en Yannick Fereirra-Carrasco. Het tweetal kwam afgelopen wedstrijd nog wel in actie tegen Ierland, maar hebben een lichte enkelblessure overgehouden aan dat duel. "Ze hebben individueel getraind en we wachten hun reactie af. Morgen bekijken we of ze met de groep kunnen meetrainen."

De Belgische bondscoach houdt vast aan zijn systeem dat hij de vorige twee duels ook hanteerde. Dat betekent dat de controleurs op het middenveld een wisselende rol hebben. Welke twee spelers die rol gaan bekleden is nog onduidelijk. Met Marouane Fellaini, Radja Nainggolan, Axel Witsel en Moussa Dembélé heeft Wilmots genoeg keuze. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner