22.06.2016 10:32

Vertonghen wil dat Zlatan afzwaait met verlies

De spelers van België, onder wie Jan Vertonghen (l.) en Dries Mertens, bereiden zich voor op de oefeninterland tegen Finland. (31-05-2016)
De spelers van België, onder wie Jan Vertonghen (l.) en Dries Mertens, bereiden zich voor op de oefeninterland tegen Finland. (31-05-2016)

Zlatan Ibrahimović speelt mogelijkerwijs tegen België zijn laatste wedstrijd als international van Zweden. Jan Vertonghen gunt de Zweed van alles, maar hoopt logischerwijs op een nederlaag van de vedette van opponent Zweden.

Als dat gebeurt, is Zweden uitgeschakeld en blijft Ibrahimović steken op 107 interlands. Zweden eindigt dan met één punt in Groep E. Wint Zweden wel, dan wipt het over België heen in de groep en dus hoopt Vertonghen dat Ibrahimović vanavond afzwaait met een nederlaag tegen zijn ploeg.

"Ik heb veel respect voor zijn grote carrière, maar hierin ben ik egoïstisch", zegt de voormalig Ajacied tijdens de persconferentie voorafgaand aan het laatste groepsduel van dit EK voor de Belgen. "Wij willen winnen en dat zal betekenen dat hij tegen ons zijn laatste wedstrijd zal spelen en met een nederlaag afscheid zal nemen."

Vertonghen kent Ibrahimović van zijn periode bij Ajax, al was de Belg toen nog jeugdspeler. "Mijn sterkste herinnering aan hem is dat hij bij ons op De Toekomst kwam revalideren, toen hij een blessure had. Ik kan me niet herinneren dat ik wedstrijden van hem in de Arena heb gezien. Ik ging toen nog niet zoveel kijken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner