22.06.2016 14:01

Iniesta gaf verantwoordelijkheid aan Ramos

Andrés Iniesta vuurt een schot af op het doel tijdens het EK-duel Kroatië - Spanje (21-06-2016).
Andrés Iniesta vuurt een schot af op het doel tijdens het EK-duel Kroatië - Spanje (21-06-2016).

Andrés Iniesta zou zich tijdens het EK-duel met Kroatië (2-1 nederlaag) ontfermen over de strafschop, maar de spelmaker van FC Barcelona besloot de verantwoordelijkheid aan Sergio Ramos te geven. De verdediger van Real Madrid speelde een sterke wedstrijd en had veel vertrouwen.

Spanje kreeg in de 72e minuut een strafschop nadat Šime Vrsaljko volgens de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers een overtreding had gemaakt op David Silva. Iniesta stond bovenaan het lijstje, maar Sergio Ramos pakte zijn verantwoordelijkheid. De verdediger zag doelman Danijel Subašić zijn strafschop echter pakken. "Ik zou eigenlijk de strafschop nemen, maar Sergio Ramos barstte van het zelfvertrouwen", aldus Iniesta tegenover AS.

"Alleen degene die de strafschop neemt kan missen. Iedereen had vertrouwen in de speler die achter de bal gaat staan. Helaas ging het echter mis. Natuurlijk is verliezen niet leuk, maar we moeten verder", aldus Iniesta, die weet dat Italië wacht in de achtste finale. "We focussen ons nu volledig op Italië en willen nog steeds zo ver mogelijk komen. We komen nu de op papier sterkere landen tegen in dit gedeelte van het schema, maar dat zegt niets."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner