22.06.2016 15:32

Hamrén: "Zlatan betekent veel voor ons"

De Zweedse bondscoach, Erik Hamrén, is in aanloop naar het EK-duel met België lovend over Zlatan Ibrahimović. De 34-jarige spits speelt woensdagavond mogelijk zijn laatste interland voor Zweden. 

"Zlatan betekent veel voor ons, dat heeft hij in het verleden wel bewezen", aldus Hamrén tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met België. "Tijdens de kwalificatiereeks was hij vaak beslissend, maar hij kan het niet alleen. We moeten als team aanvallend beter spelen, maar moeten ook respect hebben voor België. Ze zijn aanvallend erg sterk en hebben een paar spelers met veel individuele kwaliteiten."

Hamrén weet dat het duel met België mogelijk de laatste wedstrijd van Ibrahimović in het shirt van Zweden is. "Ik zou een hele persconferentie nodig hebben om de verdiensten van Zlatan voor Zweden te bespreken. Daar zou ik het uren over kunnen hebben. Als er internationaal gezien één speler op gelijke hoogte staat met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, is het Ibra. Zlatan is uniek."

De bondscoach blijft echter positief over de toekomst, ondanks het ontbreken van Ibrahimović. "Misschien hebben we geen tweede Zlatan, maar we hebben wel andere goede spelers. Daarom ben ik optimistisch gestemd over de toekomst van het Zweedse voetbal, ook al is het afscheid van onze grootste speler een enorm verlies."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner