22.06.2016 20:11

Conte en O'Neill voeren veel wijzigingen door

Marcello Lippi (l.) en Antonio Conte zijn aandachtig toeschouwer tijdens de finale van de Coppa Italia tussen AC Milan en Juventus. (21-05-2016)
Marcello Lippi (l.) en Antonio Conte zijn aandachtig toeschouwer tijdens de finale van de Coppa Italia tussen AC Milan en Juventus. (21-05-2016)

Bondscoach Antonio Conte heeft acht spelers rust gegeven voor het laatste groepsduel tijdens het EK. Gianluigi Buffon, aanvoerder van Italië, kampte afgelopen week met een lichte verkoudheid. Ook Michael O'Neill heeft vier wijzigingen doorgevoerd, waar de reserveplaats voor John O'Shea de meest opvallende is.

De Italiaanse doelman Buffon zal vanwege zijn verkoudheid onder de lat vervangen worden door Paris Saint-Germain-keeper Salvatore Sirigu. Ook Antonio Candreva kampte na de wedstrijd tegen Zweden met een lichte blessure en wordt uit voorzorg aan de kant gehouden door Conte. Op het middenveld neemt Stefano Sturaro de plek in van Candreva. De speler van Juventus staat daarmee voor zijn debuut als international.

Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci en Alessandro Florenzi zijn de enige spelers die tegen Ierland aan de aftrap staan die ook tegen Zweden in de basis begonnen. Naast Sirigu en Sturaro spelen ook Mattia De Sciglio, Angelo Ogbonna, Simone Zaza, Thiago Motta, Ciro Immobile en Federico Bernadeschi.

Ierland speelt met vier andere spelers dan in de verloren wedstrijd tegen de Belgen. Richard Keogh, Daryl Murphy, Shane Duffy en James McClean zijn door O'Neill in de basis gezet. Dat gaat ten koste van Ciaran Clark, Wes Hoolahan en Glenn Whelan.

De wedstrijd is vanaf 21.00 uur LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner