25.06.2016 17:12

Wales ongewijzigd voor Britse achtste finale

Wales begint zaterdagavond zonder verrassingen in de opstelling aan de achtste finale tegen Noord-Ierland. Bondscoach Chris Coleman heeft geen wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de groepswedstrijd tegen Rusland (0-3 winst).

Het belooft in Parijs een bijzondere wedstrijd te worden tussen twee Britse landen. Wales eindigde verrassend als eerste in Groep B en scoorde gemiddeld twee doelpunten per wedstrijd. Grote man bij de Welshmen is natuurlijk Gareth Bale, die in iedere groepswedstrijd scoorde en ook tegen Noord-Ierland uiteraard weer begint. Samen met Aaron Ramsey (twee assists) moet hij zijn team op sleeptouw nemen.

De Noord-Ieren, die net als Wales debuteren op het EK, moeten het nog meer van het collectief hebben dan hun tegenstander. Bondscoach Michael O'Neill heeft zijn team op één positie gewijzigd ten opzichte van het verloren duel met Duitsland (0-1). Conor Washington is zijn basisplaats kwijt en Kyle Lafferty keert terug in de basis.

De meest bezongen speler van het EK is ongetwijfeld Will Grigg. De Noord-Ierse aanvaller speelde echter nog geen minuut in Frankrijk. Mogelijk maakt hij zaterdagavond zijn langverwachte EK-debuut. Grigg begint tegen Wales weer op de bank en zal hopen dat bondscoach O'Neill hem eindelijk een keer laat invallen.

De wedstrijd is vanaf 18:00 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner