26.06.2016 08:30

Belgen strijden voor plek bij laatste acht

België kan zondag de kwartfinales van het Europees Kampioenschap voetbal bereiken. In Toulouse neemt het team van bondscoach Marc Wilmots het om 21.00 uur op tegen Hongarije. De winnaar treft vrijdag in de kwartfinale Wales, dat zaterdag Noord-Ierland in de achtste finales met 1-0 versloeg.

De weg richting de halve eindstrijd lijkt daarmee vrij voor de talentvolle Belgische ploeg, al was het voetbal in de groepswedstrijden nog niet hoogstaand. België verloor van Italië, en eindigde door zeges op Ierland en Zweden als tweede in de groep. De tweede plaats kwam achteraf gezien goed uit voor 'De Rode Duivels', die aan de andere kant van het schema zitten dan toplanden Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk. Mousa Dembélé kan tegen Hongarije niet meespelen wegens een enkelblessure.

Frankrijk speelt zondag om 15.00 uur in Lyon in de achtste finales tegen Ierland. Om 18.00 uur is in Lille het de beurt aan wereldkampioen Duitsland en Slowakije. De winnaar van Frankrijk tegen Ierland speelt in de kwartfinale tegen Engeland of IJsland, en de winnaar van Duitsland-Slowakije neemt het een ronde later op tegen titelverdediger Spanje of Italië.