26.06.2016 09:18

Bondscoach Čačić baalt van uitschakeling

Bondscoach Ante Čačić staat de pers te woord voorafgaand aan het duel tussen Kroatië en Portugal. (24-06-2016)
Bondscoach Ante Čačić staat de pers te woord voorafgaand aan het duel tussen Kroatië en Portugal. (24-06-2016)

Kroatië verloor zaterdagavond met 0-1 van Portugal. Volgens de Kroatische bondscoach Ante Čačić is de uitschakeling van zijn ploeg onverdiend.

Kroatië en Portugal hielden elkaar lange tijd in een wurggreep en stonden weinig kansen toe voor beide doelen. Vlak voor het einde van de verlenging schoot Ricardo Quaresma het enige doelpunt van de wedstrijd binnen. "Alles verliep volgens plan, behalve het feit dat we niet scoorden", tekent Voetbal International op uit de mond van een treurende Čačić.

"We vermoedden dat Portugal op de counter zou gokken. Ik vond dat wij de wedstrijd controleerden en honderdtwintig minuten lang heel goed speelden. We kregen bijna geen kans tegen, op dat ene moment na. Die ene fout werd keihard afgestraft. Helaas zit voetbal zo in elkaar. Heel vaak wint de beste ploeg niet en dat was vandaag ook het geval."

Hoewel Kroatië in de groepsfase veel indruk maakte met aanvallend voetbal, kwam daar tegen Portugal weinig van terecht. "We probeerden wel naar voren te spelen, maar zij verdedigden heel goed", verklaarde Cacic na afloop. "Ze hielden ons ver van het doel af. In de slotfase zetten wij druk en sloegen zij toe via een counter."

De Kroatische bondscoach beseft dat zijn elftal een goede uitgangspositie niet heeft benut: "Dit is triest, want ik vond dat we een goede loting hadden. Bij een zege op Portugal waren we Polen tegengekomen, al zijn er eigenlijk geen zwakke teams aanwezig op dit EK. Portugal heeft in elk geval een heel sterk team met ervaren spelers. Voor mij is Portugal de favoriet voor de titel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner