26.06.2016 10:26

Wilmots geeft Witsel groot compliment

Axel Witsel valt in de armen van bondscoach Marc Wilmots tijdens het EK in Frankrijk. De Belgen winnen met 3-0 van Ierland. (21-06-2016)
Axel Witsel valt in de armen van bondscoach Marc Wilmots tijdens het EK in Frankrijk. De Belgen winnen met 3-0 van Ierland. (21-06-2016)

Axel Witsel is tijdens dit EK onomstreden op het middenveld van België. Marc Wilmots is zeer gecharmeerd van de middenvelder van Zenit Sint-Petersburg.

Waar de basisplaatsen van sterkhouders Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne al onderwerp van discussie waren, blijft Witsel gevrijwaard van alle kritiek. De Belgische bondscoach gaf Witsel in aanloop naar het duel met Hongarije nog een groot compliment. "Als ik hem een opdracht meegeef, voert hij dat perfect uit. In de kwartfinale van het WK was Messi onzichtbaar en dat was te danken aan Axel, die zoiets uit kan voeren", tekent De Telegraaf op uit de mond van Wilmots.

Witsel is ook tijdens de achtste finale tegen Hongarije verzekerd van een basisplaats en rekent op de steun van zijn familie. Zelfs van zijn schoonvader, die van Hongaarse origine is: "Ook al is mijn schoonvader Hongaars, hij gaat zondag supporteren voor de Rode Duivels, zoals hij het hele EK al doet."

Hoewel België in het duel met Hongarije als grote favoriet wordt gezien, is het volgens de 27-jarige Witsel noodzakelijk om realistisch te blijven. "De Hongaren zijn goed georganiseerd, fysiek ingesteld, lopen veel en zijn daardoor gevaarlijk. Ook hun stilstaande situaties zijn gevaarlijk. Op papier zijn wij favoriet, maar wij zullen dat wel waar moeten maken op het veld. Wij moeten niet denken dat het gemakkelijk wordt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner