26.06.2016 11:58

Deschamps waakt voor onderschatting Ieren

De Franse bondscoach Didier Deschamps tijdens het groepsduel met Zwitserland. (19-06-2016)
De Franse bondscoach Didier Deschamps tijdens het groepsduel met Zwitserland. (19-06-2016)

Frankrijk neemt het zondagmiddag op tegen Ierland. Het duel in de achtste finales van het EK wordt volgens de Franse bondscoach Didier Deschamps geen gemakkelijke opgave.

Ierland bereikte de volgende ronde door Italië met 2-0 te verslaan. Deschamps is onder de indruk: "Ze twijfelen nooit en gaan er altijd volle bak voor. Dat geldt eigenlijk voor alle Britse teams", aldus de Franse bondscoach tegenover de NOS. "Maar behalve passie en strijd beschikt Ierland ook over goede voetballers."

"Whelan, Hendrick, Hoolahan, McCarthy, Brady en Shane Long spelen allemaal in de Premier League, dus ze weten wat topvoetbal inhoudt", benadrukt een voorzichtige Deschamps. De Franse keuzeheer hoopt tegen Ierland weer te kunnen beschikken over een frisse Paul Pogba: "Ik heb hem bewust een beetje uit de wind gehouden door hem in de tweede wedstrijd (tegen Albanië, red.) als reserve te laten beginnen", legde Deschamps uit.

De middenvelder van Juventus kan de hoge verwachtingen tot nu toe niet waarmaken. Volgens Deschamps is dat ook wel logisch: "Hij eist veel aandacht op, is nog jong en er staat veel druk op hem. Soms is het dus goed om hem rust te gunnen, maar nu is hij er klaar voor", verzekert de bondscoach van Frankrijk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner