26.06.2016 16:23

Lloris nieuwe recordaanvoerder Franse ploeg

Frankrijk heeft een nieuwe recordhouder. Hugo Lloris, goalie van de Franse nationale ploeg en Tottenham Hotspur, droeg in de wedstrijd tegen Ierland voor de 55e keer de aanvoerdersband van Frankrijk. De 29-jarige doelman is nu alleen recordhouder.

Tot voor kort was het record in handen van de huidige bondscoach van de ploeg: Didier Deschamps. In het duel tegen Ierland droeg Deschamps dat stokje over aan Lloris, die zondagmiddag zijn 79e interland speelde. Gezien de leeftijd van de doelman, zal hij de eerste plek in de aankomende jaren nog verstevigen. In de persconferentie vooral werd er al even aandacht besteed, maar Lloris was er niet echt mee bezig. "Het is maar een anekdote. Wel leuk, maar in concentreer me op de competitie. Ik wel zo ver mogelijk komen."

In 79 wedstrijden was Lloris 55 keer aanvoerder. Deschamps had 103 interlands nodig voor 54 aanvoerdersbanden. Verder op de lijst volgen Michel Platini (50), Marcel Desailly (49) en Roger Marche (42). Het was overigens niet het eerste record wat sneuvelde in de ontmoeting tussen Frankrijk en Ierland. Ook vestigde Robbie Brady een nieuwe record door de snelste strafschop een EK binnen te schieten. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner