28.06.2016 15:09

Carrasco: "Spelers afbreken is niet nodig"

Yannick Carrasco zal voorlopig met veel plezier terugdenken aan het duel in de achtste finale van het EK in Frankrijk. De Belg scoorde als invaller een doelpunt tijdens de 4-0 zege op Hongarije. Het was voor de speler van Atlético Madrid zijn achtste interland.

"Je eerste doelpunt scoren als international en dan nog wel op een EK, dat stemt tevreden", vertelt de 22-jarige speler aan Het Laatste Nieuws. Carrasco had tijdens de groepswedstrijden tegen Ierland en Zweden nog een basisplaats bij België. Door zijn optredens in de groepsfase kreeg de aanvaller vanuit de media in België enige kritiek te verwerken.

"Ik speel nog maar net bij de Rode Duivels en moet me aanpassen aan de andere spelers en aan het systeem, zoiets kost tijd. Bovendien speel ik bij Atlético op links en hier op rechts, dat is toch iets anders. Daarnaast weet de buitenwereld vaak niet wat de coach me vraagt tijdens een wedstrijd. Zo moest ik tegen Zweden ook hun vleugelverdediger afstoppen."

"Kritiek deert me niet en verwachtingen moeten er zijn, maar spelers afbreken is niet nodig. We zijn geen machines en proberen altijd het maximum te geven. Ik wil mijn gevoelens uiten en eerlijk zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner