28.06.2016 15:49

Griezmann hoopt op een plek in het centrum

Antoine Griezmann wil in de kwartfinale van het EK in eigen land een vervolg geven aan de succesvolle tweede helft tegen Ierland. Na rust speelde Griezmann niet aan de zijkant, maar vlak achter Olivier Giroud. Het stelde hem in staat twee keer te scoren tijdens de 2-1 zege van Frankrijk.

Griezmann hoopt dat de tactische wijziging van kracht blijft in de kwartfinale tegen IJsland. "Hoewel ik de bondscoach aan het begin heb verteld dat ik overal kan spelen waar hij mij nodig heeft, voel ik me meer thuis in het centrum", vertelt de aanvaller van Atlético Madrid op de website van de UEFA.

"Op die plek is het makkelijker om de ruimte te vinden om te scoren. Op die positie speel ik bij Atlético ook." De kans is aannemelijk dat bondscoach Didier Deschamps zijn formatie zo laat staan als Griezmann voor ogen heeft, aangezien N'Golo Kanté geschorst is na zijn tweede gele kaart.

Met drie doelpunten is Griezmann nu gedeeld EK-topscorer. "Dat is niet mijn doel. Mijn focus gaat uit naar mezelf verbeteren van wedstrijd tot wedstrijd. In het begin van het EK was ik niet op mijn best. Maar hoe verder we komen in het toernooi, des te beter ik mij ga voelen. De twee doelpunten tegen Ierland geven mij veel vertrouwen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner