28.06.2016 19:18

Geschorste Vermaelen krijgt rust van Wilmots

Thomas Vermaelen (l.) krijgt in de achtste finale tussen België en Hongarije een gele kaart en mist daardoor de kwartfinale van het EK. (26-06-2016)
Thomas Vermaelen (l.) krijgt in de achtste finale tussen België en Hongarije een gele kaart en mist daardoor de kwartfinale van het EK. (26-06-2016)

Thomas Vermaelen is er vrijdag niet bij als België het in de kwartfinale van het EK opneemt tegen Wales. De verdediger ontving tegen Hongarije zijn tweede gele kaart van het toernooi en is daardoor voor één wedstrijd geschorst.

Bondscoach Marc Wilmots denkt dat de schorsing Vermaelen niet eens slecht uitkomt. "Vermaelen heeft een beetje overal pijn. Aan zijn adductoren, zijn buikspieren, zijn rug. Hij is overal stijf", citeert Sporza de bondscoach. "Hij heeft heel veel gegeven. Ik heb hem gezegd dat ik hem vier dagen niet wil zien en dat ik hem pas verwacht in de voorbereiding op de halve finale, gesteld dat we die bereiken uiteraard."

"Thomas heeft vier sterke wedstrijden gespeeld, maar deze gele schorsing valt dus niet per se slecht voor hem. Hij is een beetje over zijn limiet gegaan en krijgt nu de uitgelezen mogelijkheid om te herstellen", vervolgt Wilmots. "Hoe ik hem zal vervangen? Ik heb alternatieven en nog tijd genoeg. Ik heb Christian Kabasele, Laurent Ciman en Jason Denayer. Ik kan Jan Vertonghen centraal zetten en Jordan Lukaku links. Daar ga ik nog eens goed over nadenken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner