29.06.2016 10:15

Sloveen Skomina fluit kwartfinale van België

De kwartfinale tussen Wales en België op het Europees kampioenschap, staat vrijdag onder leiding van Damir Skomina. Het wordt voor de 39-jarige Sloveen al de vierde wedstrijd die hij leidt op het toernooi in Frankrijk. Skomina floot eerder de groepswedstrijden Rusland tegen Slowakije en Zwitserland tegen Frankrijk en het duel in de achtste finale van maandag tussen Engeland en IJsland.

De scheidsrechter wordt bijgestaan door zijn vaste assistenten Jure Praprotnik en Robert Vukan. Skomina floot eerder al twee duels van België. Dat was in 2010 de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije en in 2014 de oefeninterland van De Rode Duivels tegen Ivoorkust.

De UEFA maakte eerder al bekend dat de kwartfinale van donderdag tussen Polen en Portugal wordt gefloten door de Duitse scheidsrechter Felix Brych. Het is nog niet bekend wie de leiding heeft bij Duitsland tegen Italië (zaterdag) en Frankrijk tegen IJsland (zondag). Björn Kuipers wacht nog op zijn derde aanstelling als scheidsrechter bij het EK.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner