01.07.2016 09:15

Bondscoach Santos wil waken voor euforie

Portugal ging na strafschoppen door naar de halve finale waar België of Wales wacht. De Portugezen speelden dit Europees kampioenschap al viermaal gelijk en slechts tegen Kroatië werd er in de verlenging gewonnen. Bondscoach Fernando Santos weet wat hem te doen staat de komende dagen.

"Nogal wat spelers in mijn selectie hebben voor de eerste keer in hun loopbaan de laatste vier van een groot toernooi bereikt", zei hij na de winst na strafschoppen tegen Polen. "Ze lopen nu met hun hoofd in de wolken. Het is mijn taak om ze snel weer met hun voeten terug op aarde te krijgen." Santos zal in de halve finale William Carvalho moeten missen door een schorsing.

Santos sprak na de spannende ontknoping in Marseille met veel warmte en liefde over zijn veelal jonge spelers. Meer dan een derde van de Portugese internationals in Frankrijk is jonger dan 25 jaar, met de achttienjarige Renato Sanches als exponent van de nieuwe generatie. De getalenteerde aanwinst van Bayern München bracht na ruim een half uur de gelijkmaker op zijn naam met een fraai afstandsschot.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner