01.07.2016 10:40

Nawalka tevreden over spits Lewandowski

Polen moest na de strafschoppenserie de meerdere erkennen in Portugal. De misser van Błaszczykowski betekende einde toernooi voor Polen. Bondscoach Adam Nawalka vindt dat zijn elftal kan terugkijken op een goed toernooi. Ook Robert Lewandowski.

"Nu zijn we teleurgesteld, maar we moeten niet te lang met negatieve gevoelens naar dit toernooi kijken. We hebben vooruitgang geboekt met het nationale elftal, dat hebben we tijdens dit toernooi bewezen. We speelden goed voetbal en vormden een hechte groep. De spelers hebben met veel hartstocht en durf gespeeld. Daar ben ik ze dankbaar voor", klonken de woorden van de bondscoach op de persconferentie.

Tijdens dit toernooi werd er veel verwacht van de Poolse sterspeler Lewandowski. De goaltjesdief van Bayern München wist echter slechts eenmaal het net te vinden. Toch is Nawalka tevreden over zijn spits: "Hij motiveert zijn collega's, zowel op als naast het veld. Dit was een goed toernooi voor het team, maar ook voor Lewandowski. Ik ben erg blij met zijn optredens. Lewandowski is een enorm belangrijke speler voor dit elftal en zal dat voorlopig ook blijven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner