01.07.2016 15:59

België wacht zware opgave tegen sterk Wales

Uitblinker Eden Hazard op een training voorafgaand aan het duel tussen België en Wales. (30-06-2016)
Uitblinker Eden Hazard op een training voorafgaand aan het duel tussen België en Wales. (30-06-2016)

België maakt zich op voor een confrontatie met Wales in de kwartfinale op het EK, maar de problemen stapelen zich op voor bondscoach Wilmots: blessures teisteren de Rode Duivels.

Wilmots moet het sowieso stellen zonder sterkhouder Jan Vertonghen, die op de training twee enkelbanden heeft gescheurd. Thomas Vermaelen ontbreekt daarnaast door een schorsing. Volgens Jeroen Grueter, commentator van de NOS, is niet alleen de defensie een zorgenkindje voor Wilmots: "Eden Hazard was donderdag voor het eerst weer op de training, maar hij is echt niet fit. Hij kampt met een spierblessure in zijn bovenbeen. Maar Hazard wil zo graag spelen, zeker omdat de wedstrijd in Lille is. De stad waar hij als voetballer opgroeide. Het zou misschien verstandig zijn als Hazard tegen zichzelf in bescherming wordt genomen."

Hazard was tegen Hongarije de grote uitblinker. De middenvelder was goed voor een doelpunt en een assist. Volgens Grueter wacht België ook met Hazard een zware opgave tegen Wales: "De Belgen hebben in de afgelopen twee kwalificatieronden tegen Wales gespeeld, dus ze kennen elkaar door en door. De Belgen wonnen maar een keer, op een moment dat er niets meer op het spel stond. De laatste keer won Wales met 1-0. In die kwalificatiewedstrijden bleek dat de Belgen eigenlijk geen antwoord hebben op de tactiek van Wales. De Belgen weten dat, maar ook de Welshmen."

Uiteindelijk verwacht Grueter toch een zege voor de Rode Duivels, maar makkelijk zal dat echter niet gaan: "De Belgen, maar pas na strafschoppen. Als het daarop aankomt, heeft België een streepje voor. Dat voordeel heet Thibaut Courtois."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner