01.07.2016 23:18

Doelman Courtois kraakt tactiek Wilmots

De Belgische doelman Thibaut Courtois heeft vrijdag direct na de uitschakeling in de kwartfinale van het EK door Wales (3-1) harde kritiek geleverd op bondscoach Marc Wilmots. "Het was net als tegen Italië. Dezelfde tactiek, hetzelfde probleem", zei Courtois op de Belgische televisie. "We zijn genadeloos afgestraft door een ploeg met minder kwaliteiten."

De uitgesproken sluitpost van Chelsea gaf in de kleedkamer zijn ongezouten mening. Voor de camera wilde hij niet alles herhalen. "Ik wil niet alles kapot maken, ik heb binnen mijn zegje gedaan tegen de mensen die dat moeten weten. Ik ben heel teleurgesteld. Ik heb een keer de finale van de Champions League verloren, maar dit is nog erger. We hadden een mooie kans om de finale te halen, maar zijn nu verslagen door Wales. Dit was een fantastische kans om met deze groep de finale te halen, zo'n kans krijgen we nooit meer."

Courtois wilde niet ingaan op de vraag of Wilmots moet vertrekken na de blamage. "Dat moet hij zelf bepalen", zei de doelman kortaf.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner