01.07.2016 23:33

Vedette Bale looft het collectief van Wales

De voetballers van Wales vormden vrijdag na hun daverende stunt in de kwartfinale van het EK tegen België (3-1) een hartje op het veld in Lille. Met de armen om elkaar schouders vierden de Welshmen dat ze opnieuw geschiedenis hadden geschreven. "We zijn een geweldig team", zei Gareth Bale, de vedette van Wales.

De aanvaller van Real Madrid kwam tegen België niet tot scoren, maar toch won Wales weer. Het tekent het sterke collectief dat bondscoach Chris Coleman heeft geformeerd. "We zijn een goed georganiseerd team, we werken iedere wedstrijd keihard voor elkaar. België ging deze wedstrijd als favoriet in, maar wij waren beter", zei Bale. "We verdienen het om in de halve finales te zitten. We moeten genieten van dit moment, maar we kijken ook al weer uit naar de halve finale tegen Portugal."

Aanvoerder Ashley Williams was in extase. "Ik houd van deze jongens! In dit team zit zoveel karakter." Middenvelder Joe Allen kwam woorden tekort om zijn gevoel te omschrijven. "We hadden nooit gedacht dit te kunnen bereiken. Er is iets heel speciaals nodig om ons nu nog te stoppen."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner