02.07.2016 19:15

Nederlandse oud-ploeggenoot looft Boateng

Dick van Burik is lovend over de ontwikkeling van Jérôme Boateng. De Nederlander stond tien jaar onder contract bij Hertha BSC en speelde daar ook even samen met de verdediger van FC Bayern München.

"Het was mijn laatste van tien seizoenen bij Hertha BSC en zijn eerste en tegelijk ook laatste seizoen bij het eerste, want hij zou direct verkocht worden aan HSV", aldus Van Burik tegenover De Telegraaf. "Jérôme was een heel rustige jongen, heel stabiel al voor zijn leeftijd. Heel anders dan zijn halfbroer Kevin-Prince, die heel extravert is. Dat is echt een straatjongen. Zijn faam was Jérôme al vooruit gesneld."

"Iedereen wist dat er een geweldig talent aan zat te komen en hij pikte moeiteloos aan bij het niveau op de training van het eerste van Hertha", vervolgt de Nederlander. "Hij deed dingen die eigenlijk niet kunnen voor een jongen van zeventien. Hij was wel wat druistig in het begin, maar als je hem dan wat tips gaf, dan zette hij dat ook direct om in zijn spel. Jérôme ging echt met grote stappen vooruit."

Van Burik is onder de indruk geraakt van het niveau dat Boateng gehaald heeft. "Dat laat hij niet alleen nu op het EK zien, maar al jarenlang bij Bayern en de Duitse nationale ploeg. Hij heeft echt alles wat een moderne verdediger nodig heeft. Hij is snel, groot, sterk, tweebenig en kan goed opbouwen. Hij beheerst alles. Ik vind hem de meest complete en stabiele verdediger van het moment."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner