05.07.2016 10:34

Bale: "Ze hielden me wel vaak voor de gek"

Gareth Bale werd in aanloop naar het EK in Frankrijk vaak voor de gek gehouden door zijn ploeggenoten bij Real Madrid, maar het lachen zal ze inmiddels zijn vergaan. Bale kan zich woensdagavond namelijk met Wales plaatsen voor de finale van het EK.

De Duitser Toni Kroos dacht dat Bale kon genieten van een lange vakantie. "Ik kan me nog herinneren dat hij zei dat ik toch maar drie wedstrijden hoefde te spelen in Frankrijk, daarom zou het leuk zijn als ik het in de finale tegen hem kan opnemen."

Niet alleen Kroos stak de draak met Wales, ook Sergio Ramos had lage verwachtingen van Wales. "Ze hielden me wel vaak voor de gek, ja", vervolgt Bale tegenover de BBC. "Bij Real werd vaak gelachen om Wales. Dat was toen het voor ons nog gebruikelijk was om te verliezen en we honderdste op de wereldranglijst stonden. Toen had ik nog negen weken vakantie in plaats van twee."

Bale krijgt tijdens het EK steun een fysiotherapeut van Real Madrid, Jaime Benite. "Ik wilde geen risico nemen omdat het gaat om een groot toernooi. Het is ook handig voor de medische staf van Wales. Zij hebben nu meer tijd voor de andere jongens, terwijl anders veel aandacht naar mij uit zou gaan", aldus Bale, die maar één doel heeft in Frankrijk. "We kwamen hier met een doel, dat is het winnen van het EK."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner